Pianovirtuoos Noah Vanden Abeele is opgegroeid achter de piano en schrijft van kinds af aan al zijn eigen muziek. Na tientallen jaren heeft hij het vertrouwen gevonden om zijn muziek de wereld in te brengen. Vorige maand heeft hij via Munich Records zijn album en eerste single aangekondigd en nu is hij klaar om zijn tweede single Everything Is Perfect uit te brengen.

Het is de tweede track uit een reeks van tien nummers, waarin hij op een simplistische, maar bekwame manier streeft naar perfectie. Met de kenmerkende en ambitieuze compositie op Clear Water laat de Belgische artiest zien dat hij een fantasierijke pianist is. Hoewel de piano de basis vormt voor de composities van Noah bieden de strijkers soms een vleugje kleur in zijn muzikale passages.

Als je Noah vraagt om zijn muziek te omschrijven dan gaat hij het liefst aan de piano zitten. “Je kan al een heel verhaal vertellen door één enkele noot te spelen. Mits je die noot in alle eerlijkheid speelt. Je creëert een ruimte en wat hierin ontstaat is muziek.”

Universe is ontstaan vanuit diezelfde eerlijkheid. Iedere compositie is geboren uit zijn grote liefde voor improvisatie en een jarenlange passie voor muziek. “Ik maak al van kinds af aan mijn eigen muziek en het voelt nu alsof ik sindsdien naar dit album heb toegewerkt: dit album moest er komen.”