Je kon er de afgelopen weken nauwelijks omheen: Judy Blank is terug! Haar nieuwe single Mary Jane kwam begin deze maand uit en werd veelvuldig gedeeld door blogs en Spotify playlists over de hele wereld. Vandaag is daar dan eindelijk de officiële videoclip, waarin we Judy dromerig door de Nieuwe Anita in Amsterdam zien dwalen.

Voor een 23-jarige heeft ze toch al flink wat ervaring op haar naam staan. Blanks’ debuutalbum ‘When The Storm Hits’ kwam uit in de zomer van 2014, waarna ze speelde op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop. Ze was geregeld te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land door voor haar eerste eigen clubtour. Later bleek dit slechts het begin van een zinderend avontuur dat zich niet liet beperken tot de Nederlandse grenzen. Zo trok Judy meerdere malen door de Verenigde Staten, om hier muziek op te nemen met absolute top producers en muzikanten én op te treden in de meest legendarische country clubs van het land.

Judy Blank nam haar tweede album samen met producer Chris Taylor (Elle King, Miranda Lambert en The Wood Brothers) op in de Southern Ground studios in Nashville. Dit nieuwe album zal later dit jaar verschijnen via Munich Records. Na een kort verblijf in Nashville eerder deze maand is Judy nu weer terug in Nederland. Zo was ze afgelopen week te gast bij Rob Stenders in zijn radioprogramma op NPO Radio 2 en is ze op maandag 9 april te zien in Voetbal Inside.