King of Mas Pujol is uit! De tweede single van Jay-Roon & The Loose Ends, het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na 6 intensieve jaren op tour en drie albums later start Jeroen Mesker dit nieuwe project samen met Mischa Porte (Luwten), Donné La Fontaine (T99) en Sander Borst (Lead Beater). King of Mas Pujol werd opgenomen in de Schenk Studio in Amsterdam.  

Eind 2016 jaar vertrok Jay-Roon naar The Big Easy, New Orleans, waar hij een maand lang onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Daar kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals King James & the Special Men, Walter “Wolfman” Washington & Leyla McCalla aan het werk. Met een hoofd vol inspiratie en een oude tenorgitaar keerde Jay-Roon terug naar Europa om neer te strijken in een verbouwde cementfabriek in de Catalaanse Pyreneeën. In de zes weken die volgde werd de basis gelegd voor het debuutalbum “Home to many a Creature”.

Bijgestaan door The Loose Ends en een hele rits opvallende gastmuzikanten levert hij een sfeervolle, swingende, soms zelfs intieme roots plaat af en creëert hij tegelijkertijd een nieuw onderkomen voor zijn eigenzinnige en herkenbare stijl.

Op zijn tiende studioalbum Home To Many A Creature doet Jeroen Mesker onder de naam Jay-Roon zijn reputatie als songwriter alle eer aan. Het album verschijnt op 23 februari via Munich Records en Jay-Roon & The Loose Ends, inmiddels met drummer Fabio Galeazzi (Super City) en gitarist Alan McLachlan (The Scene) in de gelederen. Donderdag 01 maart speelt Jay-Roon & The Loose Ends in Paradiso Amsterdam.