Op 25 mei verschijnt het debuutalbum And Friends van Gregory Ackerman. Als voorproefje bracht hij vandaag de tweede single Ten Little Indians And Then There Were None uit. Check hier de lyric video die speciaal voor deze track werd gemaakt.

“Het schrijven van dit nummer was een direct antwoord op het kijken naar de oneindige nieuwscyclus”, zegt Ackerman. “Het nieuws voedde me constant verdriet en somberheid. Ik moest er de controle over krijgen met de enige manier waarop ik weet – muziek schrijven. Dit nummer biedt geen oplossingen, alleen commentaar. “

Het album And Friends is opgenomen bij 64Sound Studios in Highland Park (Los Angeles), Californië. Voor Gregory was dit geweldig, omdat ze gespecialiseerd zijn in vintage spullen. Momenteel is Gregory woonachtig in Highland Park en Pierre de Reeder was zijn buurman in de periode die voorafging aan het album. Hij hoorde Keenan (drummer), Eric (Gregory’s broer) en Gregory veelvuldig  oefenen in hun garage en hij sprak ze regelmatig aan. Uiteindelijk nodigde Pierrre ze uit voor een open huisfeest in zijn studio. Toen ze zagen hoe geweldig die plek was vroeg Gregory of ze wellicht daar konden opnemen, en de rest is geschiedenis. Het album is opgenomen met een gitaar die Neil Young ooit geleend heeft van 64Sound Studios.

Het album zelf werd opgenomen in de loop van een paar maanden. Tussendoor werkte Gregory werkte als assistent op een school en in het Museum of Contemporary Art in Los Angeles. In principe ging hij naar binnen wanneer hij kon en telkens wanneer Pierre een dag beschikbaar had.