Op 25 mei verschijnt het debuutalbum And Friends van Gregory Ackerman. Als voorproefje brengt hij vandaag de eerste single Keep Falling uit.

De in Los Angeles woonachtige Gregory Ackerman mag gerust bestempeld worden als een selfmade man. De songs op het debuutalbum And Friends werden door hem zelf geschreven en gearrangeerd. Zo nam Ackerman zelf de gitaar- en piano partijen voor zijn rekening en ontwierp de fantastische album hoes voor het debuut dat op 25 mei verschijnt via Munich Records.

Gregory Ackerman ademt de Laurel Canyon-lucht en dat is te horen op And Friends. Ackerman toont een zeer begenadigd zanger, songwriter, gitarist en pianist te zijn die het zo geliefde muzikale geluid van het California uit de jaren zestig en zeventig voorziet van een hedendaagse twist. Ondersteund door enkele van zijn beste vrienden en producer Pierre de Reeder (Rilo Key) nam Ackerman zijn debuut op in de 64Sound Studios in Highland Park, Los Angeles. Een studio waar louter gebruik gemaakt wordt van vintage apparatuur, zo speelde Gregory enkele gitaarpartijen in met een gitaar van Neil Young.

‘Ik woonde in de wijk Highland Park, waar Pierre de Reeder mijn buurman was’, vertelt Ackerman. ‘Wanneer ik met Keenan (onze drummer) en Eric (mijn broer) aan demo’s werkte, liep Pierre wel eens binnen om een praatje te maken. Uiteindelijk nodigde hij ons uit om eens in zijn studio te komen kijken, en toen zagen we pas écht hoe magisch die plek is! Van het een kwam het ander en binnen de kortste keren stonden we samen op te nemen in Pierre’s studio’.

‘In het laatste jaar van mijn middelbare school speelde ik samen met Eric in een band en werd muziek een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ik begon songs te schrijven over werelden die vaak niet eens bestonden’, aldus Gregory.

Des te ironisch is het dat And Friends gaat over een wereld waarvan we dachten dat hij niet bestond, of ooit kon bestaan. Gregory vertelt: ‘we leven tegenwoordig in een wereld waarin het vooral belangrijk lijkt te zijn hoeveel likes je op je social media posts krijgt, of bij welke sociale groep je hoort. Een goed gesprek lijkt bijna onmogelijk omdat mensen zich verstoppen achter het scherm van hun computer of telefoon. Wat de wereld nodig heeft is meer sociale interactie.’

Gregory Ackerman voegde daad bij het woord en vroeg enkele van zijn beste vrienden om mee te werken aan zij debuutalbum And Friends. Een album dat net zo uitnodigend is als de titel doet vermoeden!