Na voorproefjes zoals Louisiana Hot en Snap Off The Pearl Snap is het moment eindelijk aangebroken: het nieuwe album The Riverside Hotel is vanaf vandaag overal te beluisteren!

In de zomer van 2018 verzamelde de Eriksson Delcroix familie zich om nieuwe muziek op te nemen. Een roadtrip door de zuidelijke staten in de VS, een extreme focus op muziek maken met plezier en een verblijf in het Riverside Hotel in Clarksdale blijken de ingrediënten voor een gloednieuw album met een enorme ‘feel good’ vibe.

 

Na de opnames vertrok Bjorn samen met drummer en engineer Alain Rylant voor drie weken naar het zuiden van de Verenigde Staten waar ze de Appalachen, Tennessee, Mississippi, Louisiana en Texas bezochten. Ze reisden via de ‘Blues Trail’ langs talloze historische plaatsen zoals het graf van Robert Johnson, het Riverside Hotel, de geboortedorpen van Skip James en BB King, de plantages waar Son House en Charlie Patton elkaar ontmoetten, tot diep in de moerassen van Louisiana, waar de Frans/Engelse cajunmuziek (muziek die vader Karl en Bjorn jaren geleden speelden) ontstond en concludeerden hun reis in één van de belangrijkste country-muzieksteden van Amerika: Austin, Texas.

‘s Avonds op de veranda werden dagelijkse observaties en mijmeringen genoteerd die als songteksten door konden gaan voor de reeds opgenomen muziek. Eenmaal terug in België ging de band aan de slag om het album af te maken en de puntjes op de i te zetten. Het resultaat is ongecompliceerd, licht, opgewekt en humoristisch werk van Eriksson Delcroix. Een stap voorwaarts uit hun oude donkere comfortzone.