Het eerste album van Jay-Roon & The Loose Ends wordt uitgebracht via Munich Records

 

Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken. Lumberyard Blues is de eerste single die door Jay-Roon & The Loose Ends gereleased wordt via Munich Records. Het nummer werd opgenomen in de Schenk Studio in Amsterdam

 

Om inspiratie op te doen trok Jay-Roon naar New Orleans waar hij een paar weken onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Tijdens zijn omzwervingen kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals Meschiya Lake and the Little Big Horns, Walter ‘Wolfman’ Washington & Leyla mcCalla aan het werk. Beinvloedt door de traditionele blues en jazz, aangewakkerd door de exotische hartslag van ‘The Big Easy’ keerde Jay-Roon terug om aan nieuw materiaal te werken.

Meer dan 100 liedjes schreef Jeroen Mesker de afgelopen jaren als oprichter en bandlid van onder andere the Amoks, Pedro Delgados en Maison du Malheur. Zijn repertoire staat bol van de invloeden uit de blues en al haar aanverwanten zoals rock & roll en jazz uit de jaren ’30 en ’40. De meesten hebben een sterk verhalend karakter, naast de gebruikelijke onderwerpen uit die tijd zoals illegale gokparadijzen, ondergrondse kroegen en hartverscheurende vrouwen zingt, schreeuwt en gromt Mesker over de meest uiteenlopende praktijken zoals onkruid, lelijke gebouwen, autowrakken en de stand van de maan.