Nieuwe band rondom Maison du Malheur frontman presenteert debuut.

Op 23 februari verschijnt Home To Many A Creature, het debuut album van Jay-Roon & The Loose Ends via Munich Records. Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken. Home To Many A Creature is het resultaat van Jeroen’s frisse blik en met de single Lumberyard Blues gaf hij al een voorproefje van het nieuwe album.

Om inspiratie op te doen trok Jay-Roon naar New Orleans waar hij een paar weken onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Tijdens zijn omzwervingen kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals Meschiya Lake and the Little Big Horns, Walter ‘Wolfman’ Washington & Leyla McCalla aan het werk. Beïnvloed door de traditionele blues en jazz, aangewakkerd door de exotische hartslag van ‘The Big Easy’ keerde Jay-Roon terug om aan nieuw materiaal te werken.

In de voorlopers van de Catalaanse Pyreneeën vond Jay-Roon een residentie in een verbouwde cementfabriek waar de demo’s van het nieuwe album geproduceerd werden. Niet lang daarna werd de band The Loose Ends gevormd met Mischa Porte (Luwten) op drums, Donné La Fontaine (T99) op contrabas en Sander Borst (Lead Beater) op elektrische gitaar.

Op zijn tiende studioalbum Home To Many A Creature doet Jeroen Mesker onder de naam Jay-Roon zijn reputatie als songwriter alle eer aan. Bijgestaan door The Loose Ends en een hele rits opvallende gastmuzikanten levert hij een sfeervolle, swingende, soms zelfs intieme rootsplaat af en creëert hij tegelijkertijd een nieuw onderkomen voor zijn eigenzinnige en herkenbare stijl.

Het album Home To Many A Creature verschijnt op 23 februari via Munich Records en Jay-Roon & The Loose Ends touren de komende maanden door Nederland.