Ze stond in al op Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz met haar debuutplaat, maar verruilde haar piano voor een gitaar en vertrok naar Nashville om haar tweede album op te nemen in de studio van Zac Brown. Judy Blank is terug met een kersverse sound en geeft vandaag een voorproefje met haar nieuwe single Mary Jane.

Het was een tijdje stil rondom singer-songwriter Judy Blank. Maar de kenner weet dat ze maanden rondzwierf in de zuidelijke staten van Amerika, waar ze speelde in rauwe kroegen, donkere koffiebarretjes en zelfs in de Country Music Hall of Fame in Nashville. Met een koffer vol inspiratie dook ze de Southern Ground studio in en werkte ze samen met de muzikanten van countrygrootheden als Dolly Parton en Willie Nelson.

Mary Jane is de eerste single van het langverwachte nieuwe album Morning Sun, dat in september dit jaar zal verschijnen via Munich Records. Het nummer gaat over muzikanten die er heilig van overtuigd zijn dat ze het gaan maken, terwijl ze in werkelijkheid het liefst zo veel mogelijk niets doen, op de bank liggen en ondertussen op slinkse wijze de bankrekening van pa en ma leegtrekken. Ouch!

Mary Jane werd geproduceerd door Chris Taylor, die eerder al werkte aan producties met Elle King, Miranda Lambert en The Wood Brothers.