Oscar Benton is terug! Na een afwezigheid van ruim zeven jaar maakt de legendarische blueszanger zijn comeback met het nieuwe album I Am Back! Op 27 januari wordt het album officieel gepresenteerd in Patronaat Haarlem.

Zijn bijna zestig jaar durende carrière ging van start wanneer Oscar wereldwijd doorbrak met zijn nummer Bensonhurst Blues toen acteur Alain Delon het nummer gebruikte in de Franse film Pour La Peau D’un Flic in 1981. Vervolgens groeide het nummer uit tot een nummer één hit in diverse Europese landen.

Oscar Benton maakte in de jaren zestig en zeventig furore als blues vocalist. Nadat hij in 1968 het prestigieuze Loosdrechts Jazz Concours won groeide Benton uit tot een ware blues legende. Zijn grote internationale doorbraak beleefde hij echter in 1981, toen de single Bensonhurst Blues te horen was in de Franse film Pour La Peau D’un Flic met Alain Delon. De single groeit in diverse Europese landen uit tot een hit. In de jaren daarna tourt Oscar onafgebroken door Europa tot hij in 2008 ten val komt en in coma raakt.