Als je Noah vraagt om zijn muziek te omschrijven dan gaat hij het liefst achter de piano zitten. “Je kan al een heel verhaal vertellen door één enkele noot te spelen. Mits je die noot in alle eerlijkheid speelt. Je creëert een ruimte en wat hierin ontstaat is muziek.”

Universe is ontstaan vanuit diezelfde eerlijkheid. Iedere compositie is geboren uit zijn grote liefde voor improvisatie en een jarenlange passie voor muziek. “Ik maak al van kinds af aan mijn eigen muziek en het voelt nu alsof ik sindsdien naar dit album heb toegewerkt: dit album moest er komen.”

De pianovirtuoos is opgegroeid achter de piano en schrijft van kinds af aan al zijn eigen muziek. Na tientallen jaren heeft hij het vertrouwen gevonden om zijn muziek de wereld in te brengen. Vorige maand heeft hij zijn eerste twee singles uitgebracht en nu is hij klaar om zijn derde single Consolation uit te brengen. Dit is zijn laatste voorproefje voor het aankomende album Universe dat op 12 oktober uitkomt.

Het is de derde track uit een reeks van tien nummers, waarin hij op een simplistische, maar bekwame manier streeft naar perfectie. Het ritme gaf Noah een comfortabel gevoel. Het voelde voor hem alsof er in zijn oor werd gefluisterd dat alles goed kwam, en hij liet zich de rest van het nummer gaan.