Na lang wachten hebben BRUUT! & Anton Goudsmit eindelijk het album ‘Go Surfing‘ uitgebracht. De vijf heren doken in hun grootouders’ platenkasten om oude surf hits uit de jaren zestig af te stoffen, om die vervolgens zo mogelijk nog viezer en rauwer op plaat te zetten. Het resultaat is een zeer dansbaar, filmisch en energiek album, waarop dit vijftal laat horen dat surfrock hipper en sexier is dan ooit. Al eerder verschenen de singles ‘Tuyo (Narcos theme)‘ en ‘Gringo‘ en vanaf vandaag is de gehele plaat te beluisteren!

De plaat klinkt alsof het zomaar de soundtrack van Tarantino’s tiende film zou kunnen zijn. Hits van o.a. Dick Dale, The Beach Boys, The Ventures en Dolly Parton (Dolly Parton?) zijn afgestoft, stevig onder handen genomen en weer vies gemaakt. Goudsmit’s adembenemende, vingervlugge en virtuose spel krijgt nóg meer energie door de woeste bandsound van BRUUT! en het laag houden van de hartslag van de toehoorder wordt dan ook gezien als een schier onmogelijke opgave. Naast klassiekers uit de surf-era, bewerkte het vijftal met deze herontdekte surfsound onder andere Tuyo – de titelsong van de Netflix serie Narcos – en schreven zij zelf het met blues doordrenkte ‘Brant!’

Anton Goudsmit geldt al jaren als een iconische gitarist, die zich thuis voelt in jazz, maar zijn hand zeker niet omdraait voor andere stijlen. Hierin vinden de vier heren van BRUUT! en Anton elkaar; jazz is hun fundament, maar het uitgangspunt is altijd om een dikke, dansbare groove neer te zetten. Anton Goudsmit’s gitaargeluid kan fluweelzacht en lyrisch zijn, maar hij kan ook klinken als een rauwe blues gitarist. De muziek van BRUUT! kan klinken als de soundtrack van een soft-erotische Franse film of als een stampende groove-machine.

Dit najaar zijn BRUUT! & Anton Goudsmit te zien in de Nederlandse clubs. Kaarten zijn beschikbaar via de zalen.

22/11  | Bibelot, Dordrecht (releaseshow)
04/12 | Luxor Live, Arnhem
06/12 | Neushoorn, Leeuwarden
11/12   | Paradiso, Amsterdam
13/12  | Paradox, Tilburg
14/12  | Kroepoekfabriek, Vlaardingen
15/12  | TivoliVredenburg, Utrecht
20/12 | ‘t Beest, Goes