Munich Records

Na vijf jaar lang een sluimerend bestaan te hebben geleid, krijgt Munich Records, één van de oudste platenlabels van Nederland, een tweede leven. De eerste release op het vernieuwde Munich Records is het nieuwe soloalbum van Ernst Jansz (Doe Maar, CCC Inc.) in oktober.

Opgericht in 1948 als Munnickendam en in 1972 omgedoopt tot Munich Records kent het label een rijke geschiedenis met artiesten als Rory Block, Gert Vlok Nel en Barrelhouse. Daarnaast vertegenwoordigde Munich Records jarenlang aansprekende internationale labels zoals Ace Records, Soul Jazz en World Circuit, het label waarop het wereldberoemde album van Buena Vista Social Club is uitgekomen, waarvan er in Nederland meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht.

“Munich Records heeft een rijke geschiedenis en is nog steeds een begrip in binnen en buitenland. We voelden de noodzaak om dit mooie label in ere te herstellen,” aldus Chris Boog, directeur V2 Records.

Munich Records kijkt nadrukkelijk naar de toekomst, maar zal haar afkomst ook zeker niet verloochenen. Wereldmuziek, Americana, Jazz en Blues zullen goed vertegenwoordigd blijven, maar er zal, in de goede Munich Records traditie, ook gezocht worden naar uitdagende en interessante muzikale verbredingen om zo een fundament te leggen waarop jonge bands en artiesten verder kunnen bouwen.

Voor de komende maanden staan er naast het album van Ernst Jansz ook nieuwe albums op stapel van onder andere Jay Roon & The Loose Ends (Jeroen Mesker van Maison Du Malheur), Jaap Boots, Giles Robson en Maite Hontele. Munich Records is een onderdeel van V2 Records.