Vijf jaar na het verschijnen van het lovend ontvangen Dromen Van Johanna brengt Ernst Jansz op 13 oktober zijn nieuwe album De Neerkant uit. Vernoemd naar het dorpje Neerkant in de Brabantse Peel, waar Ernst en zijn muziekvrienden van CCC Inc. in 1970 een commune begonnen, is het album een ode aan de tijd van weleer. De nieuwe single en videoclip Dan Huilt Mijn Hart, waarop ook dochter Luna te horen is, verschijnt vandaag en is een voorloper op het prachtige nieuwe album dat vanaf nu als pre-order beschikbaar is.

De Neerkant geeft een duidelijk een beeld weer van wie Ernst Jansz is en waar hij muzikaal staat. Dat is zeker niet vreemd, gezien Jansz’ respectabele muzikale carriére! De band CCC Inc. waarmee hij in 1970 zijn muzikale doorbraak beleefde viert dit jaar zijn vijftig jarige jubileum en naast muzikale projecten als Slumberlandband (1975) en Rumbones (1977) was Ernst ook te horen als begeleider van onder meer Boudewijn de Groot. In 1978 richt Ernst samen met Jan Hendriks, Carel Copier en Piet Dekker de band Doe Maar op, welke later zou uitgroeien tot een van de grootste Nederlandse bands allertijden.
Sinds 2000 maakt Jansz met enige tussenpozen solo-albums met ingetogen, intieme liedjes waarbij hij in toenemende mate zijn Indische roots verkent. Ook op het nieuwe album De Neerkant toont Ernst een zeer begenadigd songwriter te zijn, waarop ook samenwerkingen met oude bekenden als Joost Belinfante (Doe Maar), Jaap van Beusekom (CCC Inc.) en dochter Luna Jansz te horen zijn. De Neerkant wordt op vrijdag 13 oktober officieel gepresenteerd in Beauforthuis in Austerlitz, waarna Ernst Jansz met een theatertournee door Nederland zal trekken.