Na het verschijnen van het succesvolle Heart Out Of It’s Mind uit 2016 presenteert Eriksson Delcroix op 10 november het langverwachte nieuwe album Magic Marker Love.

Ondersteund door Sun Sun Sun Orchestra brengt de Belgische formatie nieuwe nummers, covers van vergeten parels en een aantal uitgebeende songs uit haar eigen repertoire ten gehore. De eerste single Three Sisters verscheen afgelopen vrijdag, en het album is vanaf nu beschikbaar als pre-order.

Met de albums For Ever en Heart Out Of Its Mind heeft Eriksson Delcroix zich moeiteloos weten te profileren als een countryband waaraan de doorsnee hedendaagse Nashville-act in de verste verte niet kan tippen qua authenticiteit, eigengereidheid én kwaliteit. Wie in België en omstreken de country opzoekt, komt bijgevolg vanzelf terecht in het soms van weemoed doordrongen, soms speelse of zelfs ronduit uitzinnige, maar hoe dan ook altijd avontuurlijke wonderland van Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix – een land waar ondoorgrondelijke schoonheid en tijdloos mysterie thuis zijn.

Ook op Magic Marker Love, hun derde album samen – hun vierde, als je de elektrocountryplaat van hun vroegere band The Partchesz meetelt –, komt de luisteraar weer het geluid van pedal steel en tekstuele referenties aan Hank Williams en Patsy Montana tegen, maar de banjo blijft deze keer in de kast, en de samenwerking met het fabuleuze Sun Sun Sun Orchestra, waarvan bandleider Tim Vandenbergh verschillende composities op zijn rekening neemt, zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de bevreemdende openingssong van het album net zo gemakkelijk Laurie Anderson of de muziek van Twin Peaks in gedachten brengt.

Magic Marker Love is opgedragen aan de op 31 augustus 2016 aan het leven bezweken Antwerpse bassist Lenn Dauphin, één van de ‘three young clowns’ waarover de band in de single Three Sisters zingt. Het is niet de enige keer op Magic Marker Love dat religie om de hoek loert: in het prachtige First Another Cigarette kampt Nathalie Delcroix vertwijfeld met haar ongeloof in God op de drempel van ‘this little church’: Vooral echter wordt door de achterblijvers, worstelend met hun verlatenheid, soelaas gezocht in de muziek zelf, wat in zijn geheel genomen leidt tot wat, met dank aan de her en der dwars door het hart snijdende strijkers van Sun Sun Sun Orchestra, met dank aan de hoogst expressieve stemmen en samenzang van Bjorn en Nathalie, met dank ook, niet te vergeten, aan Lenn Dauphin, misschien wel de rijkste, noodzakelijkste en kortom beste plaat tot nog toe is van Eriksson Delcroix.

Magic Marker Love is een album dat als bloedstollend en onvergetelijk zal worden ervaren en waarvoor muziekliefhebbers van alle gezindten Jeroen Baert, Seraphine Stragier, Yumika Lecluyze, Karel Coninx, Tim Vandenbergh, Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix innig dankbaar zullen zijn.