Oscar Benton is terug! Zijn nieuwe single Bensonhurst Blues Revisited is nu uit!

Zeven jaar na het beëindigen van zijn muzikale carrière maakt blueszanger Oscar Benton vandaag zijn comeback! De single Bensonhurst Blues Revisited, een bewerking van Benton’s grootste hit Bensonhurst Blues, komt vandaag uit. Mét een fantastische video!

Op 12 januari verschijnt een nieuw studio album met de toepasselijke titel I Am Back. De eerste single Bensonhurst Blues Revisited, een bewerking van Benton’s klassieker die dankzij de film Pour La Peau D’un Flic in 1981 uitgroeide tot een nummer één hit in diverse Europese landen, verschijnt op vrijdag 10 november aanstaande. Het album I Am Back wordt op 27 januari gepresenteerd in Patronaat Haarlem.

Oscar Benton maakte in de jaren zestig en zeventig furore als blues vocalist. Nadat hij in 1968 het prestigieuze Loosdrechts Jazz Concours won groeide Benton uit tot een ware blues legende. Zijn grote internationale doorbraak beleefde hij echter in 1981, toen de single Bensonhurst Blues te horen was in de Franse film Pour La Peau D’un Flic met Alain Delon. De single groeit in diverse Europese landen uit tot een hit. In de jaren daarna tourt Oscar onafgebroken door Europa tot hij in 2008 ten val komt en in coma raakt.

Het ongeval blijkt het einde van een glansrijke carrière. De val richt ernstig hersenletsel aan waardoor Benton opgenomen wordt in een verzorgingstehuis. In datzelfde verzorgingstehuis verrast hij op zijn 67e verjaardag vriend en vijand door een schitterende vertolking van Frank Sinatra’s My Way ten gehore te brengen. Het blijkt de start voor een bijzonder project. Een nieuw album, opgenomen met Barrelhouse-gitarist Johnny Laporte in het verzorgingstehuis waar Oscar woonachtig is.

Het nieuwe album I Am Back verschijnt op 12 januari 2018 en wordt op 27 januari officieel gepresenteerd in Patronaat Haarlem.