De neo-klassieke componist Noah Vanden Abeele groeide op achter de piano en schrijft al van jongs af aan zijn eigen muziek. Nu, tientallen jaren later, heeft hij het vertrouwen gevonden om deze muziek de wereld in de brengen. Geïnspireerd door de grootsheid van de natuur heeft hij zijn debuutalbum Universe opgenomen dat op 12 oktober verschijnt via Munich Records. De eerste single Clear Water is vanaf nu overal te beluisteren.

Het is de eerste track uit een reeks van elf nummers, waarin hij op een simplistische, maar bekwame manier streeft naar perfectie. Met de kenmerkende en ambitieuze compositie op Clear Water laat de Belgische artiest zien dat hij een fantasierijke pianist is. Hoewel de piano de basis vormt voor de composities van Noah bieden de strijkers soms een vleugje kleur in zijn muzikale passages.

Als je Noah vraagt om zijn muziek te omschrijven dan gaat hij het liefst aan de piano zitten. “Je kan al een heel verhaal vertellen door één enkele noot te spelen. Mits je die noot in alle eerlijkheid speelt. Je creëert een ruimte en wat hierin ontstaat is muziek.”

Universe is ontstaan vanuit diezelfde eerlijkheid. Iedere compositie is geboren uit zijn grote liefde voor improvisatie en een jarenlange passie voor muziek. “Ik maak al van kinds af aan mijn eigen muziek en het voelt nu alsof ik sindsdien naar dit album heb toegewerkt: dit album moest er komen.”