Gregory Ackerman

In 2018 maakte de wereld kennis met Gregory Ackerman, die het schitterende debuutalbum And Friends uitbracht via Munich Records. De in Los Angeles woonachtige songwriter was een van de finalisten van de ‘International Songwriting Competition’ en presenteert op 4 oktober zijn nieuwe EP Stresslove , waarvan hij vandaag een voorproefje geeft met de single We’ve Got A Runner.

Net als het debuutalbum is Stresslove geproduceerd door Pierre de Reeder, voormalig bassist van Rilo Kiley en sound engineer van onder andere Jenny Lewis, M. Ward en She & Him. De EP bevat vier nieuwe tracks die volgens Ackerman bedoeld zijn als liefdesliedjes voor hen die onlangs een break-up te verduren kregen.

De eerste single lag al een aantal jaren op de plank. “We’ve Got A Runner is een song die ik schreef na het stuklopen van een relatie” vertelt Ackerman, die de single vorm gaf in zijn appartement in LA. ‘In 2015 maakte ik een demo van de track, die ik ook op Soundcloud uploadde, maar uiteindelijk besloten Pierre en ik om er toch een volledige studioversie van te maken’.

Samen met De Reeder creëerde Gregory Ackerman een eigen geluid waarin het zonnige California van de jaren zeventig goed terug te horen is. De nieuwe EP Stresslove is vanaf vrijdag 4 oktober digitaal verkrijgbaar.