Gregory Page

Gregory Page is een folk zanger en singer-songwriter. Zijn Ierse moeder was de lead zangeres en saxofonist in een van de eerste vrouwelijke bands van Groot-Brittannië, The Beat Chics, waarmee ze samen met The Beatles op tour ging. Zijn vader is een rondtrekkende Armeense pop zanger die hij de eerste 40 jaar van zijn leven niet heeft gekend. Gregory was een verlegen jongen die gek was van boeken en fotografie, hij werd geboren en groeide op in een groene, landelijke omgeving in Engeland.

Toen Gregory 14 was vertrok hij naar Amerika. In de eerste 5 jaar schreef hij gedichten en leerde hij om de gitaar te spelen. In deze jaren leerde hij steeds meer over muziek en bloeide zijn liefde ervoor alleen maar op. James Taylor en Paul Simon waren zijn grootste liefdes, daarnaast bewonderde hij Leonard Cohen, Nick Drake en andere sentimentele muzikanten die schreven over de lijdensweg van de armen en verstekelingen van deze wereld. 

In Zuid-Californië, begon hij te twijfelen aan zichzelf en aan zijn werk. Een afwijzing van de vrouw waarvan hij hield was het begin van zijn wanhoop. Hij begon te schrijven over de verschrikkelijke wereld waarin we leven. Hij zocht troost in zijn onbeholpen pogingen om zijn gevoelens een plek te geven in zijn muziek. Na een depressieve tijd van ronddwalen en onzekerheden, besloot hij op zijn 27ste om een songwriter te worden. Hij dacht dit zijn enige redding zou zijn; een eenzaam en pure bezigheid waarin hij vrij kon zijn. Hij hoefde enkel rekening te houden met zichzelf en was daardoor in staat iets te creëren waarmee hij anderen blij kon maken