Maite Hontelé

Het verhaal van Maite Hontelé begint in Haaften, een klein, koud dorpje in Gelderland. Op haar negende luisterde ze al met volle verwondering naar haar vaders collectie Latijns-Amerikaanse muziek. De impact van de Caribische ritmes op het jonge meisje was zo groot, dat ze smeekte om een plekje in de Haaftense showband. Eenmaal tussen de marcherende muzikanten koos ze, zo jong als ze was, perrongeluk voor de trompet als haar instrument, zonder enig idee dat dit instrument haar grote inspiratiebron zou worden. Op dat moment ontstond het muzikale fenomeen die een revolutionaire rol zou spelen in de Latijns-Amerikaanse sound: Maite Hontelé, The Mujer Sonora.

Haar muziek is een uitnodiging om vrolijk van te worden en te genieten van de Caribische nostalgie. Het is een perfecte combinatie van Europese elegantie, tropische invloeden en genot. Dit is te horen op haar vorige vier albums: Llegó la Mona, Mujer Sonora, Déjame así en Te Voy a Querer.

Maite Hontelé werd in 2014 genomineerd voor een Latin Grammy Award in de categorie Best Salsa Album met het album Dejame Asi. Ze heeft haar carrière tot een dusdanig hoog niveau geprezen met volle overtuiging en waanzinnig talent. Dit heeft haar gevormd tot een rolmodel voor duizenden vrouwen; niet alleen een model voor zinnelijkheid en schoonheid, maar ook voor leiderschap, vastberadenheid en intelligentie.