Louisiana Hot is de nieuwe single genomen van hun aankomende album The Riverside Hotel dat verwacht wordt op 1 februari 2019.

Enkele maanden geleden, in juni 2018, kwam Eriksson Delcroix met band samen om muziek te maken. Het doel was om onbezonnen, vrije muziek te maken en de focus op het spelplezier te houden. Bjorn legde enkele spelregels op: snelle ritmes, geen mineurakkoorden en zeker geen serieuze onderwerpen. Een week lang werd er geïmproviseerd en alles werd meteen live opgenomen. Het resultaat is het nieuwe album The Riverside Hotel dat op 1 februari verschijnt via Munich Records.

Na de opnames vertrok Bjorn samen met drummer en engineer Alain Rylant voor drie weken naar het zuiden van de Verenigde Staten waar ze de Appalachen, Tennessee, Mississippi, Louisiana en Texas bezochten. Ze reisden via de ‘Blues Trail’ langs talloze historische plaatsen zoals het graf van Robert Johnson, het Riverside Hotel, de geboortedorpen van Skip James en BB King, de plantages waar Son House en Charlie Patton elkaar ontmoetten, tot diep in de moerassen van Louisiana, waar de Frans/Engelse cajunmuziek (muziek die vader Karl en Bjorn jaren geleden speelden) ontstond en concludeerden hun reis in één van de belangrijkste country-muzieksteden van Amerika: Austin, Texas.

‘s Avonds op de veranda werden dagelijkse observaties en mijmeringen genoteerd die als songteksten door konden gaan voor de reeds opgenomen muziek. Eenmaal terug in België ging de band aan de slag om het album af te maken en de puntjes op de i te zetten. Het resultaat is ongecompliceerd, licht, opgewekt en humoristisch werk van Eriksson Delcroix. Een stap voorwaarts uit hun oude donkere comfortzone.