Oscar Benton is terug! Samen met Barrelhouse-gitarist Johnny La Porte gaat hij weer de planken op en delen ze de traditionele Chicagoblues-songs in de meest pure vorm met het publiek. Ook vertelt het duo het verhaal over de oorsprong van hun samenwerking vijftig jaar geleden tot nu en de rol die het Holland Pop Festival in Kralingen daarin speelt. Oscar de blueszanger met een wereldhit zonder notering in de Top 2000. Johnny vertelt over de blues vanuit zijn Indische roots. Een bijzonder verhaal, waar later dit jaar ook een documentaire over uitkomt op nationale tv. Maar nu eerst hun theatershow.

Oscar Benton & Johnny La Porte vormen een uniek duo. Ze leerden elkaar kennen toen Johnny bijna vijftig jaar geleden werd gevraagd om gitaar te spelen bij de Oscar Benton Blues Band. Met Bensonhurst Blues – uit de film “Pour la peau d’un flic” van Alain Delon uit 1981 – had Oscar een mega hit en stond nummer eén in landen als Roemenië, Turkije, Frankrijk en Rusland. Met name in Oost-Europa wordt Oscar nu nog steeds vereerd. Vijftien jaar geleden kwam er een abrupt einde aan Oscar’s carrière toen hij hersenletsel opliep door een tragisch ongeval. In een verpleeghuis herstelde hij moeizaam en leidde jarenlang een geïsoleerd bestaan. Johnny toerde ondertussen met Barrelhouse door Nederland en Europa en speelde op prestigieuze festivals als North Sea Jazz en Blue Balls, Luzern (Zwitserland).

Er was een muzikale maar ook vriendschappelijke band tussen die twee en Johnny bleef Oscar bezoeken in het verpleeghuis. Hij ging met Oscar zelfs weer muziek maken. Muziek kan helend werken, dat blijkt….Oscar ging weer zingen! En hoe. Zijn stem is nog steeds even krachtig, warm en gerijpt. Johnny nam met zijn Home Studio alles op in het verpleeghuis en dat resulteerde in twee CD’s die zijn uitgebracht: ‘I Am Back’ 2018 en het vervolg daarop ‘Mirrors Don’t Lie’ 2019.

SHOWS:
20-08-2020: Schouwburg De Meerse, Hoofddorp
12-09-2020: P3, Purmerend
26-09-2020: EM2, Groningen