In 2018 maakte de wereld kennis met Gregory Ackerman, die het schitterende debuutalbum ‘And Friends‘ uitbracht via Munich Records. De in Los Angeles woonachtige songwriter was een van de finalisten van de ‘International Songwriting Competition’ en vandaag presenteert hij zijn nieuwe EP ‘Stresslove‘.

De in LA gevestigde singer-songwriter bracht in 2018 zijn debuutalbum ‘And Friends’ uit, met daarop de track ‘Ten Little Indians/And Then There Were None’, waarmee hij in de top 10 van de International Songwriting Competition eindigde. Zijn typerende rustgevende, dromerige stemgeluid in combinatie met verrassende gitaararrangementen maken Gregory een folkartiest om in de gaten te houden. Ackerman toerde door Nederland als support-act voor Judy Blank en keert na het verschijnen van ‘Stresslove’ weer terug naar de Nederlandse podia.

Net als het debuutalbum is ‘Stresslove’ geproduceerd door Pierre de Reeder, voormalig bassist van Rilo Kiley en sound engineer van onder andere Jenny Lewis, M. Ward en She & Him. De EP bevat vier nieuwe tracks die volgens Ackerman bedoeld zijn als liefdesliedjes voor hen die onlangs een break-up te verduren kregen. De eerste single lag al een aantal jaren op de plank. “‘We’ve Got A Runner’ is een track die ik schreef na het stuklopen van een relatie” vertelt Ackerman, die de single vorm gaf in zijn appartement in LA. “In 2015 maakte ik een demo van de track, die ik ook op Soundcloud uploadde, maar uiteindelijk besloten Pierre en ik om er toch een volledige studioversie van te maken”. Samen met De Reeder creëerde Gregory Ackerman een eigen geluid waarin het zonnige California van de jaren zeventig goed terug te horen is. De nieuwe EP ‘Stresslove’ is vanaf vrijdag 4 oktober digitaal verkrijgbaar.