Gregory Page brengt vandaag zijn langverwachte album A Wild Rose uit. Het album is een ode aan zijn jeugd en traditionele Ierse muziek. In een tijd waarin de wereld haar glans verloren lijkt te hebben poogt de Iers/Amerikaanse singer songwriter Gregory Page met zijn nieuwe album A Wild Rose de wereld wat meer kleur te geven. Op het album staat ook een samenwerking met de Nederlandse artiest Tim Knol. Op zaterdag 3 november speelt Gregory Page een release-show van het album in de Amstelkerk, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar!

Iedere tuin heeft zon en regen nodig en beide zijn dan ook terug te horen op A Wild Rose. De aanwezigheid van uilleann pipes, banjo, mandocello en pedal steel dragen bij aan een eclectisch geluid waarbij Gregory Page zijn roots niet uit het oog verliest. Vanaf de euforische opener I’m Alive neemt Gregory je bij de hand en leidt hij je langs het hartverscheurende I Say Adios en het breekbare Born With The Shakes Inside rond door zijn tuin.

 

Ondersteund door producer Robbie Robinson en muzikanten als Eric Rigler (Titanic & Braveheart), Dennis Caplinger (Eric Clapton & J.J.Cale’s Road to Escondido) en Doug Pettibone (Mark Knopfler) laat Gregory Page op A Wild Rose horen een begenadigd songwriter te zijn die met een onverwachte doch coherente collectie songs een fabelachtig negende studio album aflevert.

Als de derde generatie aan muzikanten in de familie, groeide Page op met traditionele Ierse muziek. Zijn grootvader, Dave Page, was een meester Uilleann fluitist. De vroege Parlophone-opnames van Dave Page blijven tot op de dag van vandaag Gregory’s inspiratiebron. Zijn ouders hebben elkaar leren kennen terwijl ze met hun bands aan het toeren waren door Europa. De moeder van Gregory zong de lead in de allereerste all-girl-popgroep, The Beat-Chics, van Londen. In 1965 hebben The Beat-Chics zelfs met The Beatles getoerd. Zijn oom Dave Page was de originele drummer van Tom Jones en verscheen op de hit What’s New Pussycat?.

De uitgebreide tourgeschiedenis van Gregory Page bevat optredens op het Woodford Folk Festival in Australië en de hoofdzaal van Paradiso in Amsterdam. De Ierse burger, die een tournee door Japan heeft gemaakt maar nog nooit in Ierland heeft gewandeld, kijkt uit naar zijn langverwachte album, A Wild Rose, om hem “thuis” te brengen.

In februari keert Gregory Page terug naar Nederland voor een aantal shows:

1 Feb. NL Middelburg – De Spot
3 Feb. NL Amen – De Amer
4 Feb. NL Eindhoven – Meneer Frits @ Muziekgebouw
6 Feb. NL Arnhem – LuxorLive
8 Feb. NL Rotterdam – LantarenVenster