Munich Records kondigt met trots Journeys To The Heart Of The Blues aan, een dynamisch nieuw akoestisch album van drie van de beste bluesmuzikanten van deze tijd. Samen nemen Grammy-winnend gitarist, vocalist en Blues Hall Of Famer Joe Louis Walker, virtuoze pianist Bruce Katz en de Britse harmonica tovenaar Giles Robson luisteraars mee op een muzikale tournee van prachtig gespeelde, soulfully gezongen traditionele blues.

Het album bevat een zorgvuldig gekozen verzameling van elf gestripte, onvervalst zeldzame en klassieke blues nummers en een nieuw geschreven instrumental, allemaal uitgevoerd door absolute meesters van hun genre. Tevens wordt het album gelijktijdig uitgebracht in Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan door Chicago’s legendarische Alligator Records, waarvan de roemrijke 47-jarige geschiedenis het label heeft erkend als ‘s werelds beste blues-platenlabel. De officiële releasedatum, vastgesteld voor het najaar, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Het album kende zijn oorsprong in december 2016 toen Joe Louis Walker voor het eerst kennismaakte met Giles Robson op een festival in Nederland. Robson stelde voor om een akoestisch bluesalbum op te nemen met Walker. Walker was het er snel mee eens en stelde voor om de beroemde pianist Bruce Katz aan de mix toe te voegen. Het resultaat is Journeys To The Heart Of The Blues.

Journeys To The Heart Of The Blues, geproduceerd door Walker, Katz en Robson en opgenomen in de NRS Studio in Woodstock, New York tijdens een ijskoude periode in januari 2018, vangt drie bluesgiganten die obscure en klassieke liedjes opnieuw interpreteren. Het trio graaft diep en speelt met rauwe energie in op liedjes van blues-meesters, waaronder Sonny Boy Williamson, Jazz Gillum, Blind Willie McTell, Smiley Lewis, Papa Lightfoot en Big Maceo. De nummers zijn misschien oud, maar de opnames zijn fris en levendig. Walkers zang en gitaar hebben nog nooit zo soulful geklonken. Katz’s virtuoze pianospel voegt textuur en diepte toe, terwijl Robson’s harmonica de muziek tot nog grotere hoogten tilt. Robson zegt, Journeys To The Heart Of The Blues viert de dynamiek, grooves, teksten en het gevoel van pure, traditionele blues. Het is blues die intiem, met een laag volume wordt gespeeld en wordt gecreëerd tot een prachtige ruimte wanneer de drums en bas uit de vergelijking worden gehaald. ”