De carrière van Judy Blank zit flink in de lift sinds de release van haar in Amerika opgenomen folkplaat ‘Morning Sun. De 24-jarige Utrechtse speelde dit jaar op Noorderslag, deed de clubs aan en reisde zelfs af naar Austin, waar ze optrad op SXSW, het grootste showcasefestival ter wereld. Ondertussen heeft Blank het vervolg op ‘Morning Sun’ aangekondigd met de EP ‘Morning After’. Morning After verschijnt op 1 november via V2/Munich Records en beleeft een live release op 6 november in EKKO, Utrecht. Luister nu naar de nieuwste single ‘Oh Honey‘.

Het is geen geheim dat Judy Blank graag naar Amerika afreist. Na maanden rondgezworven te hebben in Louisiana, in koffiebarretjes te hebben gespeeld en urenlange greyhoundritten te hebben overleefd, belandde ze in een van de grootste muzieksteden: Nashville, Tennessee. Vorig jaar kwam haar album Morning Sun uit, dat ze opnam in de Southern Ground studio. Ook ‘Morning After’, de nieuwe EP die dit najaar zal verschijnen, werd geboren in deze stad.

De nummers op Morning After zijn rauwer, harder en snijden andere onderwerpen aan dan de semi-onschuldige coming-of-age liedjes op ‘Morning Sun’. Nieuwe single ‘Goldmine’ verlegt de grenzen van Americana en neigt zelfs naar indierock. Het laat zien dat Judy Blank zich, zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak, niet makkelijk laat binden.

Ondanks haar muzikale wispelturigheid laat het Amerikaanse publiek haar niet in de steek; zo werd recent bekendgemaakt dat Judy Blank is bevestigd voor het grootste americana-festival ter wereld, AmericanaFest.

Al twintig jaar lang tovert AmericanaFest de stad Nashville om tot een speeltuin voor liefhebbers van folk, roots en americanamuziek. In elke kroeg, venue en platenzaak zijn een week lang showcases van opkomende artiesten in het genre. Het festival had in die twintig jaar al headliners als The Lumineers, John Prine en Lucinda Williams op de line-up staan. In voorgaande edities zijn er echter nooit Nederlandse namen bevestigd.

Blank: ‘’Dit is zo bijzonder. Eerder dit jaar stond ik op SXSW, dat was al magisch. Maar dat is een internationaal festival en we konden gewoon biertjes drinken in het Nederlands na de show. AmericanaFest is een ander verhaal. Het is zo’n specifiek festival en ik had niet gedacht dat ze me een kans zouden geven in een stad die zo bomvol talent zit. Niet normaal.”