De in Colombia woonachtige trompettiste Maite Hontelé brengt vandaag haar nieuwe album Cuba Linda uit. Beluister ‘m nu overal! 

Hontelé maakte Cuba Linda een prestigeuze co-productie met twee belangrijke studio’s in het genre; Merlin Producciones uit Medellín (het label dat tevens eerdere albums van haar opnam) en Egrem, het legendarische Cubaanse label bekend van hun fenomenale opname-studios waar onder ander Buena Vista Social Club hun albums produceerde.

De muziek werd opgenomen in diezelfde studio, met de crème de la crème van de Cubaanse musici, en werd geproduceerd door Latin-Grammy winnaars Juancho Valencia en Alain Pérez. Het album is een hommage aan de diversiteit van de Cubaanse muziek en bevat stijlen als salsa, son cubano, chachachá, salsa ‘urbana’, mozambique, latin-jazz, changuï, en rumba (tradionele Cubaanse folklore muziek).

Grote namen zoals Gilberto Santa Rosa (één van de beroemdste sterren aan het salsa-firmament), Vicente García, Orquesta Aragón, Goyo (van de Colombiaanse rap-formatie Chocquibtown), en Robertón (zanger van het legendarische Orquesta Los Van Van) doen mee op Cuba Linda.

Mede hierom is Cuba Linda het album met de grootste internationale potentie en reikwijdte dat Maite Hontelé uit heeft gebracht.

In november 2017 en in mei 2018 werden er twee singles gelanceerd van het album, namelijk: ‘Casi Muero’, dat een samenwerking is met Orquesta Aragón, en ‘Ayúdame Inspiración’, waar Vicente García de leadzang voor zijn rekening neemt.