In oktober 2018 verscheen zijn debuutalbum ‘Universe’ met daarop de muziekstukken die hij over de jaren had gecomponeerd. Vandaag wordt het album uitgebreid met de de release van zijn nieuwe EP ‘Expansion’. De EP ligt in dezelfde muzikale lijn als het debuutalbum en bevat composities die even goed op het album hadden kunnen staan. Tegelijkertijd met de EP release verschijnt er een vinyl uitgave waarop het debuutalbum ‘Universe’ en de EP ‘Expansion’ worden gecombineerd. De fysieke uitgave getiteld ‘Expanded Universe‘ is vanaf vandaag verkrijgbaar.

De opdracht was niet gemakkelijk voor mij omdat iedere compositie een geheel eigen verhaal vertelt. Maar het geheel klopt en met deze vinylplaat heb ik het gevoel dat mijn verhaal volledig is.” – Noah Vanden Abeele.

 

 

Het album ‘Universe’ is met meer dan een 1 miljoen streams inmiddels een groot succes. De titel van het album is een verwijzing naar het complexe en toch heel natuurlijke karakter van het heelal. Alles lijkt willekeurig te gebeuren maar toch zit er harmonie in het geheel. Ieder instrumentaal stuk van Noah Vanden Abeele is ontstaan vanuit een specifiek gevoel, waardoor iedere compositie een verhaal op zich is. Noah schreef voor het album ook de arrangementen voor de strijkers, die een kleurrijke, soms subtiele en krachtige toevoeging geven aan het verhaal. Piano speelt uiteraard de hoofdrol in Noah’s werk.

 

 

Noah zal verschillende shows spelen in Nederland en België.

4 oktober – Concertgebouw, Amsterdam
6 oktober – Cultuurcentrum De Grote Post, Oostende (BE)
12 oktober – Cultuurcentrum Hasselt, Hasselt (BE)
20 oktober – Dutch Design Week, Eindhoven
15 februari – Flagey Piano Days, Ixelles (BE)
1 maart – Arenbergschouwburg, Merksem (BE)
28 maart – Cactus muziekcentrum, Bruges (BE)